dijous, 30 de setembre del 2010

SI signa compromís de rebuig a la instal.lació del cementiri nuclear d'Ascó


El candidat de SI a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta, va signar ahir el vespre, al Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre, el compromís de rebuig a la instal·lació d’un cementiri de residus radioactius (MTC) a Ascó o a qualsevol municipi de Catalunya, amb la Coordinadora Anti-Cementiri Nuclear de Catalunya, i a defensar aquest posicionament durant la propera legislatura.

Després de la signatura del compromís, el candidat de SI a les Terres de l’Ebre, Ramon Roig, va donar el tret de sortida a la presentació de SI a Móra d’Ebre tot explicant que Catalunya no té competències en afers com el cementiri nuclear d’Ascó: “Tots estem d’acord que no anem cap endavant”.

L’acte, on van assistir unes tres-centes persones vingudes d’arreu de la comarca de la Ribera d’Ebre, va comptar amb la presència dels tres primers candidats per Barcelona, Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran, i pel cap de llista per Tarragona, Héctor López Bofill.

López Bofill, que va ser qui va iniciar els parlaments, va recordar a tots els ciutadans presents que “ara no tenim res i per tant, no podem decidir en cap política pública”. Per això, va reconèixer que “la independència servirà per maximitzar el nostre benestar”. Però, va advertir que “la independència no ens la donaran mai” sinó que “s’ha d’aconseguir i defensar”. I és que, segons, el catedràtic de Dret, només amb una Catalunya lliure “serà possible tenir la vegueria de Tarragona”. I en relació al cementiri, el candidat per Tarragona va demanar: “Hi hauria cementiri nuclear?” I López Bofill va respondre: “N’hi haurà si el govern espanyol vol que n’hi hagi”.

Per la seva banda, Uriel Bertran, va voler iniciar el seu parlament preguntant: “Què esperem a ser un dels països envejats d’Europa per la seva acció democràtica?” I és que Bertran va reconèixer que “l’únic projecte útil avui és la independència perquè les famílies catalanes s’estan empobrint per un espoli fiscal”. Per tant, el número tres de SI per Barcelona va demanar a tots els riberencs presents si “hem de seguir per aquest camí?”. Segons Bertran les properes eleccions del 28 de novembre es convertiran en un debat entre: “la proclamació de la independència o la continuïtat de la pobresa”.

Alfons López Tena va posar de manifest que “tot s’ha provat i res ha funcionat”. “Tots els candidats que es presenten a les properes eleccions, excepte Joan Laporta, han viscut i viuen dels pressupostos públics. Ja hem vist que quan un puja a un cotxe oficial, no hi ha manera que en baixi”, va criticar. I en relació al cementiri nuclear, el jurista va advertir que “tot el que no sigui una llei no serveix per res. Prou de mocions i propostes ambigües”. I va demanar: “No deixem als nostres fills i néts el que ja podem fer nosaltres. Els hem de deixar un país millor i només això ho aconseguirem votant independència”.

I finalment, el candidat de SI a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta va explicar que “ens hem compromès a lluitar contra el cementiri nuclear. Parlem de fets, com la signatura del compromís que hem fet avui. La independència són fets”. I va afegir: “No hi ha ciutadania que pugui suportar un espoli del 10% del nostre PIB”. Laporta, aplaudit en diversos moments del seu discurs, va deixar ben clar que “tenim la força de la veritat. La independència és possible perquè només depèn de nosaltres” i va avisar que “els polítics que ens han governat que no han denunciat o han plorat la situació actual són cooperants de l’espoli que pateix Catalunya”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada