diumenge, 26 de setembre del 2010

SCI Vilassar de Mar aplega més de cent persones en una sala plena de gom a gom


Dilluns 20 de setembre va tenir lloc la presentació oficial de Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) a Vilassar de Mar. L'acte va comptar amb la intervenció d'Alfons López Tena i Isabel-Clara Simó, números dos i quatre, respectivament, de la seva llista per la circumscripció de Barcelona, i Pere Sòria de la Coordinadora de Premià. Va presentar l'acte Norbert Llaràs, veí de Vilassar i candidat per SCI.

Pere Sòria va esperonar les bases a que no es quedessin a casa ancorades amb la idea de la unitat i a no perdre el temps en enfrontaments entre independentistes ja que cal posar-nos a treballar perquè hi ha molt a fer i poc temps per fer-ho. El resultat final dependrà de l'esforç que dediquem, ara, per assolir la independència.

Isabel-Clara Simó va parlar del perquè de Solidaritat Catalana, de què pot passar el dia després d'assolir la Independència, del seu gran sentiment independentista i catalanista, del català com a llengua oficial, de l’àmbit cultural, i va animar tothom en la necessitat d'assolir un estat propi.

López Tena van fer un repàs de la història de Catalunya analitzant la situació actual com una conseqüència de l'espoli fiscal al que està sotmès el poble català i que la Generalitat es troba en situació de fallida, havent d’emetre deute per pagar el sou al funcionariat. El dèficit fiscal català ha passat dels 5.000 milions d’euros fins als més de 22.000 euros actuals.
Va fer referència a la inutilitat de les promeses electorals que proposen fórmules com federalisme, concert econòmic i fins i tot referèndum previ.

L’acte va continuar amb un debat en el que el públic assistent va mostrar la seva preocupació pel què passarà el dia següent, què si vindran els tancs, de com encaixarem en la Unió Europea, del perquè no es fa llista unitària.

López Tena i Isabel-Clara Simó van respondre dient que no és viable cap atac ni cap represàlia militar ja que per sobre de tot això hi ha els interessos econòmics i polítics d'Europa i la resta del món. Que som i seguirem sent un país dins la Unió Europea i que ningú ens pot fer fora a menys que fos per unanimitat. Que fer una llista unitària ja no és possible perquè no es pot demanar a d'altres partits que desmuntin la llista que ja tenen confeccionada i que es pot arribar més fort i més lluny fent dos o més fronts independentistes, ja que això afavoreix la competència i fa que cap d'elles s'adormi i com a conseqüència també fa que hi hagi més opció per triar de cara als votants. I que en tot això no caiguem en el parany que ens posa qui no vol que creixem, fent-nos vacil·lar entre opcions que ja no són reals ni viables, i que dediquem els esforços al que ja és una realitat i que lluitem per aconseguir un vot independentista per sobre de tot.

L’acte, que va acabar amb una copa de cava, va aplegar més de cent persones en una sala plena de gom a gom i amb gent de peu. Els organitzadors, la comissió local de campanya de Vilassar, es mostren satisfets amb el resultat de l’acte, així com també ho van manifestar molts dels assistents.






Féu clic aquí per veure més fotografies de l'acte

Per veure dos videos de l'acte podeu fer clic aquí




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada