dimarts, 28 de setembre del 2010

Solidaritat Catalana es presenta amb èxit a Sant Pol de Mar i l’Alt Maresme

SI, Solidaritat Catalana per la Independencia, s’ha presentat amb èxit aquest diumenge 26 de setembre a Sant Pol de Mar, on unes 70 persones han assistit a l’acte de presentació, que alhora ha estat el primer a l’Alt Maresme. L’acte ha estat presentat per Albert Blasco coordinador de SI al poble. Les ponències han anat a càrrec d’Àlex Sánchez, portaveu del Cercle Cátala de Negocis i candidat de SI per Barcelona, Uriel Bertrán i Alfons López Tena.

 
Uriel Bertrán ha encetat el tron de paraula i ha incidit en l’espoli fiscal com a argument principal per la independencia. Per exemple, actualment cada pensionista i vídua catalana perceben 2.500€ menys del que els toca pel que cotitzem els catalans. També ha insistit que la retallada de l’Estatut ha convertit el concert econòmic en una fal.làcia. El continuïsme de la situació present porta a un empobriment progressiu de Catalunya. L’única opció viable és doncs, independència.

Alfons López Tena pren el darrer torn de paraula i explica els motius que porten a la formació de SI com a moviment de base ciutada. En aquest sentit, la retallada estatutària ha estat un factor decisiu per tal que l’acció ciutadana es materialitzi en acció política.

López Tena ha reiterat que no hi aura pacte amb cap formació política que no tingui com a objectiu la declaració de la independencia en la següent legislatura. Des de l’oposició SI participarà en l’elaboració de lleis favorables als catalans i de manera persistent mostrarà que “el rei va despullat”.

Tal i com s’acostuma als actes de SI, es conclou amb un col·loqui on assistents a l’acte van preguntar, com també és habitual, el perquè no s’ha aconseguit una candidatura unitària amb Reagrupament. Els motius exposats aquest cop són varis, con la no solubilitat de projectes – el procés obert de candidats de SI no el comparteix tothom-. D’altra banda altres formacions politiquees amb projectes afins tampoc no estan units: Iniciativa i PSC. I finalment, no té per què haver-hi un sol partit amb l’objectiu independència. Un sol partit no aglutinarà els 68 escons d’una majoria parlamentària, calen diverses formacions entre les quals encara falten les CUP.

Més informació:




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada