diumenge, 3 d’octubre del 2010

Enquesta: SI fa més del 5,5 de vot i obtindria de 6 a 8 escons

A menys de dos mesos per al 28-N, Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) trauria entre 6 i 8 diputats, segons un sondeig encarregat per SCI i publicada al diari Avui. L'enquesta, feta per TNS Demoscòpia (la divisió de TNS especialitzada en estudis socials i polítics), conjuntament amb l’empresa consultora GCS International, a 1.201 persones, dóna a SI més del 5,5% dels vots i deixa amb poc més d'un 1% i lluny de tenir representació el Reagrupament de Joan Carretero. ERC patiria una gran davallada –passaria de 21 diputats a 9-12– i es confirmaria la victòria de CiU amb una clara majoria (56-59 escons) i el retrocés del PSC (30-32).

Solidaritat obtindria entre 4 i 5 escons a Barcelona, un a Girona, un a Tarragona i hi ha el dubte de si entraria a Lleida (0-1). Entre els partits no tradicionals, destaca l'augment de Ciutadans, que augmenta el seu vot en un 50% i passa de 3 a 4 escons. El PP no recolliria fruits de la radicalització del seu discurs i té una lleugera tendència a la baixa respecte al 2006 (13-15). Dins del tripartit, l'únic que resistiria és ICV, amb un creixement d'entre un i dos diputats (13-14).

El 66% creu que les coses van en la direcció equivocada a Catalunya i un 69% que Catalunya té una autonomia insuficient, i suspèn majoritàriament al tripartit en la gestió de la crisi econòmica. Per la seva banda, el 65% qualifica la gestió de Joan Laporta com a president del FC Barcelona com a bona o excel·lent.

Respecte a la intenció de vot en un suposat referèndum per la independència, el 45% votaria a favor i el 48% en contra.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada