dimarts, 26 d’octubre del 2010

Més de 1500 persones a la primera Convenció Nacional de SI



 En la primera Convenció Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència, celebrada el diumenge 24 al Palau de Congressos de Catalunya, s’ha aprovat per 894 vots a favor, 2 en blanc i cap en contra el Manifest Electoral de la coalició. De les 154 esmenes presentades, se n’han aprovat sis, cinc de les quals transaccionades. De les esmenes aprovades, una s’ha referit a la substitució del mot espoli per espoliació. En aquest cas, l’esmena ha estat aprovada per 436 vots a favor, 238 en contra i 204 en blanc.

A l’hora de la votació del Manifest hi havia 868 adherits a l’auditori però, al llarg del matí la xifra d’adherits i simpatitzats ha anat creixent fins a superar les 1.500 persones.

Després de l’aprovació del Manifest, alguns dels representants dels partits que formen la coalició (Els Verds-Alternativa Verda, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català, PSAN, Democràcia Catalana i Solidaritat per la Independència) han fet un breu parlament. Així, Santi Vilanova, en representació dels Verds-Alternativa Verda, ha destacat que “l’estat al que espirem ha de ser ric en qualitat de vida” i és per això, que aposten per una política ecològica per preservar el Medi Ambient. El líder del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), Josep Guia, ha reconegut: “Ara no només han de ser els valencians que parlin de SI sinó que tots vosaltres en parleu com si fóssiu valencians” posant de manifest la importància d’aconseguir la unitat dels Països Catalans. Agustí Soler, del Partit Republicà Català, ha assegurat que “la grandesa de les nacions es mesura segons la seva gent, fomentem doncs, els valors de la pau, dels drets de les persones i dels drets humans”.

Tot seguit, Anna Arqué, número cinc de SI per Barcelona, ha donat el tret de sortida als parlaments anunciant les entitats socials que eren presents a la Primera Convenció Nacional de SI i donant la paraula als membres de partits internacionals com l’N-VA de Flandes, representat pel seu portaveu, Jan Jambon, que ha destacat que la seva presència a la Convenció Nacional de SI es deu, sobretot, a una qüestió d’afinitats amb Catalunya: “No sóc aquí només com a membre del partit sinó també com a nacionalista flamenc perquè hi ha moltes similituds entre ambdós territoris”. I és que Jambon ha donat suport al projecte polític encapçalat per Joan Laporta assegurant que “sóc aquí per la lluita pacífica i la llibertat”. Per la seva banda, Brice La Fontaine, secretari general d’Unitat Catalana, partit amb el qual SI ha signat un acord de col·laboració, ha posat sobre la taula la marginació que pateix el catalanisme a la Catalunya Nord, però ha destacat que gràcies a la tasca del seu partit s’ha donat més visibilitat al català en l’esfera pública.

En el seu torn de paraula de l’escriptora Isabel-Clara Simó, número 4 de SI per Barcelona, ha advertit que “això està bullint d’independència i per tant, està a punt”, no obstant ha reconegut que “potser ens deixarem alguna rascadeta però, el camí està començat i qui no ho vulgui veure que s’hi posi fulles” i ha recordat davant de les més de 1.500 persones adherides i simpatizants de SI que “els enemics d’una Catalunya Independent serien els espanyols, els catalans espanyolistes i els independentistes puritans que sempre tenen un però a l’hora d’anar cap al camí de la llibertat”.

Tot seguit ha arribat el moment de presentar els candidats de les quatre circumscripcions, els caps de llista de les quals han elogiat les seves llistes. En aquest cas, el candidat de SI per Girona, Toni Strubell, ignora “el segle que representen les altres formacions, però SI és l’opció independentista del segle XXI”. Strubell ha explicat que la llista per Girona és transversal i ha reconegut que “allò que més il·lusió em fa és que hi hagi persones tan importants des del principi fins al final” a la vegada que ha destacat que Núria Cadenes tanqui la llista que ell encapçala. D’altra banda, el cap de cartell per Tarragona, Hèctor López Bofill, ha assegurat que “aconseguirem els 68 diputats que calen per la independència” perquè “som l’esperança, la il·lusió i la veritat” i ha destacat que la seva llista és diversa amb “gent competent que estima la terra”. I Francesc Xavier Segura, que encapçala la llista per Lleida ha insistit que “la gent de SI és valenta perquè s’ha aferrat a l’oportunitat d’estirar cap a la independència a persones com jo i hem aprovat el manifest electoral que ens diu com hem d’anar i allà on volem anar”.

Els darrers candidatsen intervenir han estat els promotors del projecte de SI. El número tres per Barcelona, Uriel Bertran, ha explicat que “el 28 de novembre farà tres mesos que existim i si amb aquest temps hem estat capaços d’aconseguir tot el que tenim, en quatre mesos haurem aconseguit la majoria absoluta”. Bertran ha alertat que “intentaran buidar-nos, però serà massa tard perquè aquest moviment no som nosaltres sinó el poble català” i precisament, “d’aquest moviment sortiran les persones que dirigiran el país”. El candidat de SI, referint-se a l’himne de Catalunya, ha recordat que “el 28 de novembre serà la lluita dels nostres avantpassats i anirem pels 68 diputats per una Catalunya rica i plena”.


Alfons López Tena, número dos per Barcelona, ha destacat que “aquí hi som els que hem de sostenir el cor bategant que és l’esperança de Catalunya”. López Tena també ha assegurat que “ara és el moment de treballar per la llibertat de Catalunya” i és que “no hem de deixar un altre generació sota Espanya”.

I, finalment, el candidat de SI a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta, ha defensat la independència com a solució a la crisi global i ha explicat com va néixer la coalició que encapçala: “He posat la meva notorietat al servei del país perquè com a català tenia l’obligació de fer-ho però, el detonant per l’aparició de SI va ser la visita de l’Uriel Bertran i l’Alfons López Tena que van fer renúncies molt importants” i també “la mobilització del 10 de juliol que no anava en contra del Tribunal Constitucional (TC) sinó que es cridava independència”. Precisament, Laporta ha donat gràcies al TC “perquè ens ha ensenyat la via que hem d’agafar” i és que amb un estat lliure “Catalunya no perdria 22.000 milions d’euros l’any” xifra que representa el 10% del PIB català. Laporta ha insistit que la independència s’aconseguirà “a través de la via pacífica i democràtica” i ha demanat a tots els adherits i simpatitzants “coratge i audàcia” per aconseguir la llibertat. “El dia després de la independència els catalans aniran a treballar com sempre amb l’única diferència que estaran governants per algú que pensa en els seus interessos”, ha detallat el candidat de SI a la presidència de la Generalitat.

Laporta ha afegit que la classe política “només s’ha dedicat a plorar i això s’ha de castigar a les urnes, democràticament” ja que “després de la vergonya que ens han fet passar amb l’Estatut ara ens diuen que el desenvoluparan per la porta del darrera, cosa que els catalans no acceptem perquè anem amb el cap ben alt”, ha advertit. El cap de llista de SI ha destacat que “serem independents quan les dones ho vulguin ser, ja que tots els grans països són un matriarcat i elles són les que donaran vida a la independència”. Amb tot, Laporta ha afirmat que “jo no vull que els meus fills siguin independentistes, tenim tot el dret a la recerca de la felicitat”.

L’acte ha acabat amb tots els candidats de SI sobre l’escenari amb el cant dels Segadors.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada