diumenge, 26 de setembre del 2010

El Saló de Plens d'Argentona s'omple en la presentació de SCI, amb López Tena, Uriel Bertran i Isabel-Clara Simó


Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) s'ha presentat aquest dimecres 22 a Argentona. El coordinador local, David Farell, va presentar l'acte i, tot seguit, van prendre la paraula en Jordi Solé i Camardons, núm. 14 de la llista de SCI a les eleccions i vocal de SCI a Argentona i a Mataró, i els ponents convidats i caps de cartell -junt a Joan Laporta- sorgits de les primàries: Alfons López Tena, Uriel Bertran i l'escriptora Isabel-Clara Simó.

Jordi Solé, cap de llista pel Maresme, va agrair el naixement del seu sentiment nacional a Isabel-Clara Simó, a través dels seus escrits i en especial la seva columna al diari Avui que va mantenir durant tants anys. Va fer referència a més a una cita del seu darrer llibre:  "quan les set tribus catalanes s'uneixin, ningú no ens pararà". Va agrair també la possibilitat d'haver pogut gaudir de les primeres Primàries del país.

López Tena, per la seva banda, que va obrir el torn de discursos dels convidats aquest cop, ens va recordar com "el dèficit fiscal català el va començar a estudiar i exposar el conseller Castells, però durant molt de temps només es va tractar en l'àmbit acadèmic". Va afegir que "n'hi ha que volen ser independentistes per sempre, atès que amb estudis i consultes no n'hi ha prou, per això va néixer SI".

Uriel Bertran va esmentar que "hem passat de la persuasió a través de consultes i adoctrinament a lluitar pel poder polític", venint a dir que no és possible avançar sense passar ara a l'acció política, i que per primer cop tots els partits en unes eleccions catalanes parlen d'independència. Va fer referència a què "fins ara el poder a Catalunya s'ha fet efectiu amb corrupció, el dit oasi català, però nosaltres no formarem part, cas de no guanyar, del poder autonòmic, sinó que farem oposició ciutadana". En referència als poder fàctics, va dir que "les independències sempre les han fet els pobles, mai poders establerts, ni caixes, ni mitjans de comunicació". Va recordar també com arran de l'acció de SI, CiU ja no parla de concert econòmic, la mentida que segons ell ens volia vendre el partit autonomista, "perquè a SI hem dit les coses clares i hem demanat que no ens prenguin més el pèl".

Finalment, Isabel-Clara Simó, en el seu segon acte al Maresme després del de dilluns a Vilassar de Mar, va començar establint el paral·lelisme entre el Decret de Nova Planta i la sentència del Tribunal Constitucional, perquè "es basen en els mateixos eixos d'eradicació de la identitat catalana". Va assegurar que "és hora de deixar de llepar-nos les ferides", i passar a l'acció amb una independència que, com una vaga, "si no molesta no es nota".

Un cop finalitzades les intervencions es va produir un interessant col·loqui-debat. Segons Farell, l'acte, que va allargar-se dues hores, "va deixar molt bon regust a tothom perquè es va aconseguir explicar detalladament als assistents la proposta política independentista, ideològicament transversal i democràtica que representa Solidaritat Catalana".

SCI Argentona, que es constituí a finals d'agost, va finalitzar l'acte d'ahir demanant el suport personal als congregats i va mostrar públicament el compromís de fer-se notar a Argentona un cop comenci la campanya electoral, mantenint l'estreta col·laboració amb el nucli mataroní. L'acte va comptar amb l'assistència de més de cinquanta persones, omplint el Saló de Plens, malgrat coincidir amb l'emissió televisiva de futbol.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada